غذاهای مورد نیاز مادر برای سلامت بارداری
07 خرداد 1396 ساعت 15:36
0 نظرات

دوران 40 هفته بارداری (بیشتر یا کمتر) یک دوران شگفت انگیز است. سلامت و شیوه سبک زندگی شما قبل، حین و بعد از این دوران ضامن سلامتی شما و فرزندتان است. از جمله گام های مهم در سلامتی بارداری می توان به پیروی از یک رژیم غذایی متعادل، وزن گیری متناسب، لذت بردن از فعالیت های منظم جسمی، مصرف مکمل های ویتامینی و معدنی (در صورت توصیه پزشک) و پرهیز از الکل و تنباکو و مواد مضر دیگر اشاره کرد.

غذاهای مناسب برای مادر و فرزند

خانم های باردار به انواع مختلفی از مواد غذایی نیاز دارند. یک رژیم غذایی متعادل می تواند مواد غذایی مورد نیاز آن ها را فراهم کند. از آنجایی که در این دوره زنان بیش از پیش در معرض مسمومیت های غذایی می باشند، باید در مورد بی خطر بودن غذاها دقت خاصی داشت.

یک برنامه غذایی متعادل شامل موارد زیر می باشد:

غلات کامل: نان، غلات و حبوبات، پاستا و برنج قهوه ای

انواع میوه ها: تازه، یخ زده یا کنسرو شده بدون شکر اضافه شده

انواع سبزیجات: تازه، یخ زده یا کنسرو شده بدون نمک اضافه شده. از خوردن جوانه های تازه سبزیجات پرهیز شود.

پروتئین های بدون چربی: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیا، نخود، کره بادام زمینی، سویا و آجیل مصرف کنید. خانم های باردار باید از خوردن کاشی ماهی، کوسه، شمشیرماهی و ماهی خالمخالی خودداری کنند و مصرف تن ماهی آلباکور را به حدود 170 گرم در هفته کاهش دهند. گوشت هایی که در اغذیه فروشی ها، فست فودها و ساندویچی ها سرو می شوند باید پیش از مصرف دوباره حرارت داده شوند.

لبنیات کم چرب یا بدون چرب: شیر، پنیر و ماست در این دسته قرار دارند. از خوردن شیر غیرپاستوریزه و بعضی پنیرهای نرم که از شیر غیرپاستوریزه تهیه می شوند باید پرهیز کنید.

چربی های سالم: غذاهایی مانند آووکادو، آجیل و تخمه ها. روغن های نباتی مانند روغن کانولا و روغن زیتون

از غذاهایی که دارای بخاطر شکر و چربی های جامد اضافه شده در آن ها کالری زیادی دارند خودداری کنید زیرا مصرف این گونه مواد غذایی افزایش وزن ناسالم را در پی داشته باشد. خوردن نوشیدنی های گازدار، شکلات و تنقلات سرخ شده را کاهش دهید.

مواد غذایی مهم برای بارداری سالم

اسید فولیک: اسید فولیک احتمال بروز عوارض هنگام تولد که بر نخاع تاثیر می گذارد را کاهش می دهد. همه خانم های باردار و خانم هایی که در سن باروری قرار دارند باید روزانه حداقل 400 میکروگرم اسیدفولیک دریافت کنند. حبوبات، سبزیجات برگ دار و مرکبات منابع طبیعی فولات می باشند. همچنان غذاهایی مانند غلات، پاستا و نان حاوی فولات می باشند.

آهن: کمبود آهن مرتبط با بارداری رایج ترین نوع مشکلات تغذیه ای در دوران بارداری می باشد. زنان باردار روزانه حداقل 27 میلی گرم آهن نیاز دارند. گوشت قرمز، مرغ وماهی، حبوبات غنی شده، اسفناج بعضی سبزیجات سبز برگ دار و لوبیا از جمله غذاهایی هستند که مقادیر زیاد یا متوسط آهن دارند.سبزیخواران و زنانی که که زیاد گوشت نمی خورند می توانند برای جذب آهن، منابع گیاهی حاوی آهن را با غذاهای سرشار از ویتامین C ترکیب کنند و بخورند مانند ترکیب سالاد اسفناج با نارنگی.

کلسیم: در طول بارداری، کلسیم برای رشد سالم دندان ها، استخوان ها، قلب، سیستم عصبی و عضلات کودک تان ضروری است. در صورتی که خانم باردار مقدار کافی کلسیم دریافت نکند، کلسیم مورد نیاز کودک از استخوان های مادر تامین می شود. مصرف روزانه مقدار مناسب کلسیم قبل، حین و بعد از بارداریاز اهمیت بالایی برخوردار است. مقدار توصیه شده روزانه کلسیم مورد نیاز در دوران بارداری برای زنان بین 14 تا 18 سال 1300 میلی گرم و برای زنان بین 19 تا 50 سال، 1000 میلی گرم است. به این معنا که حداقل روزانه سه وعده غذایی کلسیم دار مصرف کنید مانند شیر کم چرب یا بدون چرب، ماست یا پنیر یا نوشیدنی های گیاهی سرشار از کلسیم، حبوبات و آب میوه ها.

ممکن است پزشک مصرف مکمل ویتامینی/معدنی بارداری به شما توصیه کند تا از دریافت میزان کافی آهن، اسیدفلیک و دیگر مواد مورد نیاز اطمینان حاصل کند.

منبع: eatright.org

مطالب مرتبط
کلیه حقوق مادی و معنوی این پایگاه متعلق به گروه مادری می باشد. 1395

متن ارسال شده به این بخش